2017 ÖSYS ile Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Dikkatine

9.8.2017

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan öğrenciler; PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/  adresinden kaydınızı 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi https://www.turkiye.gov.tr/ adresindeki e-hizmetler bölümü altında  yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Online kayıt (e-kayıt) zorunlu olmayıp, isteğe bağlıdır. Online kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde Üniversitemize gelmeleri veya belge getirmeleri gerekmemektedir. (Aşağıda "Öğrenci Numarası Sorgulama" linkinden öğrenci numaranızı ve yatırmanız gereken öğrenim ücretini öğrenerek, kaydınızın yapılıp yapılmadığını kontrol edebilirsiniz.) Online kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında Yeni Öğrenci Kayıt Rehberinde belirtilen belgelerin aslı ve birer fotokopileriyle şahsen başvurmaları halinde kayıtları yapılacaktır.

YENİ ÖĞRENCİ KAYIT REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ONLINE KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ | Online Kayıt (e-kayıt) Kılavuzu için tıklayınız.

Öğrenci numaranızı ve ödemeniz gereken öğrenim ücreti miktarını öğrenmek için tıklayınız.

NOT(1): Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Özel Güvenlik ve Koruma Programına kayıt yaptıran öğrencilerimiz Devlet Hastanelerinden veya Üniversite Hastanelerinden alacakları Sağlık Kurulu raporunu 29 Eylül 2017 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. Raporunu teslim etmeyen öğrencilerimizin kayıtları tamamlanmamış olacaktır. (Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesine kayıt yaptıran öğrenciler raporu Fakültenin Öğrenci İşleri Bürosuna teslim edecektir.) E-devletten ya da Üniversitemize gelerek kayıt yaptıran öğrenciler Öğrenci Belgeleriyle sağlık kurulu raporunu hastaneden ücretsiz alabilirler. Sağlık raporuna ücret verilmemesiyle ilgili Sağlık Bakanlığı yazısı için tıklayınız.

NOT(2): 2017 ÖSYS sonucu Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların 14.08.2017-18.08.2017 tarihlerinde, bütünleme/tek ders sınavına kaldıklarını belirten bir yazı ve kılavuzda istenen evraklarla şahsen başvurmaları halinde geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır. Konuya ilişkin YÖK yazısı için tıklayınız.