2017 Yılı Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Başvuru Sonuçları

28.7.2017

Kesin kayıt hakkı kazanan asil adayların, kayıt için gerekli belgeleri tamamlayarak 31.07.2017 - 11.08.2017 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan asil adaylar kayıt haklarını kaybederler ve yerlerine 15.08.2017 tarihinde ilan edilecek yedek listesindeki sıraya ve kontenjana göre 15.08.2017 - 29.08.2017 tarihleri arasında yedek adayların kayıtları yapılır.

Kayıt için gerekli belgeler:

a) Lise diplomasının aslı ile Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığından ya da ülkelerindeki T.C. Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan ya da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığından alınacak "Denklik Belgesi",

b) Sınav sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği (Türkiye’deki yabancı uyruklu öğrenci sınavlarına giren adaylardan),

c) Resmi kimlik ya da pasaportun ibrazı ile birlikte fotokopisi,

ç) Katkı payı/öğrenim ücretinin ilgili bankaya yatırıldığına ilişkin banka dekontu,

d) Türkiye dışından gelenlerin ülkelerindeki veya en yakın Türk dış temsilciliklerinden; Türkiye’de bulunan adayların ise İl Emniyet Müdürlüklerinden alacakları “Öğrenim Vizesi”,

e) Son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 4,5 cm x 6cm boyutunda 12 adet fotoğraf,

f) Türkiye’deki tam teşekkülü bir hastaneden ya da Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu (istenen birimler için),

g) Ayrıca Türkçe eğitim-öğretim yapan bölüm ya da programlara kabul edilen Yurtdışından veya yabancı uyruklu öğrencilerden yukarıda belirtilen belgelere ek olarak menşe ülke T.C. Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan Türkçe Yeterlik Belgesi onaylı örneği ya da Üniversitelerin TÖMER’lerinden alınan Türkçe başarı belgesinin aslı istenir.

Başvuru Sonuçları için tıklayınız. (Son Güncelleme: 28.07.2017 16:45)

Kabul mektupları, yerleşen adaylara  oidb@adiyaman.edu.tr adresine başvurmaları durumunda e-mail adreslerine gönderilecektir.