667 Sayılı KHK ile ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Öğrencilerin 4. Taksit Ödemeleri Hakkında

17.1.2017

23.07.2016 Tarih ve 29779 sayılı Resim Gazete’de yayımlanan 667 Karar Sayılı Kararname ile ÖSYM tarafından Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerin öğrenim ücretleri ile ilgili açıklama; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 09.12.2016 tarihli DUYURU ile yayınlanmıştır.

2016-2017 eğitim öğretim yılı güz dönemi öğrenci kayıtlarının tamamlanmış olması sebebi ile sadece bu döneme münhasır olmak üzere öğrenciler, Ekim Kasım ve Aralık aylarına ait ilk üç taksitin tamamını en geç 20 Aralık 2016 tarihine kadar, kalan diğer 6 taksiti ise Ocak ayından başlamak ve Haziran ayı dahil olmak üzere her ayın en geç 20’sine kadar ödeyeceklerdir. Bundan sonraki yıllarda ise öğrenim ücretleri Eylül ayından başlamak üzere 9 eşit taksitte ve her ayın en geç 20’sine kadar ödenecektir.

Buna göre; Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin, 4. taksit tutarları Öğrenci Bilgi Sistemine yansıtılmış olup, 20.01.2017 tarihine kadar öğrenci numarası ile Halk Bankası tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı aracılığıyla ödenebilir. Öğrenim ücretlerini ödemeyen öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

Ödenmesi gereken ücreti öğrenmek için tıklayınız.

NOT:

• Şehit ve gazi yakını ile engelli öğrenciler, bu durumlarını belgelendirmeleri şartı ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumundaki statüleri de esas alınarak ücret ödemeyeceklerdir. (İlgili belgeler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilecektir.)
  • 2016-2017 eğitim öğretim yılı başlamadan kapatılan üniversitenin sağlamış olduğu erken ödeme indirimlerinden faydalanmak amacıyla peşin olarak ödemiş oldukları gelecek yıllara ait kayıt ücretlerini banka dekontu, makbuz, hesap ekstresi ve ya pos cihazları tarafından üretilen belgelerle kanıtlamaları durumunda bu öğrenciler ilgili akademik yıl için ücret ödemeyeceklerdir. (İlgili belgeler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilecektir.)

Üniversitemizde "özel öğrenci" statüsünde eğitime devam eden öğrenciler öğrenim ücretlerini, ÖSYM tarafından yerleştirildikleri yükseköğretim kurumuna ödeyeceklerdir.

Tel: 0416 223 38 18    Fax: 0416 223 38 36