Koronavirüs (COVID-19) Hakkında Önemli Duyuru

Dünya genelinde görülmeye başlayan Koronavirüsün (Covid-19) ülkemize sıçramasını önlemek bağlamında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bir dizi önlemler getirilmiştir.Koronavirüs önlemleri kapsamında, Üniversitemiz 16 Mart'tan itibaren 3 hafta tatil edilmiştir. 3 haftalık tatil sürecinin uzatılıp uzatılmayacağına koronavirüsün seyrine göre, ilgili devlet makamlarının değerlendirmesinin ardından karar verilecek. Üniversitemizde de bu süreçlerin etkin ve dinamik olarak yürütülebilmesi için tüm öğrencilerimizin öğrenci işleri sistemini ve Üniversitemiz web sayfasını düzenli ve periyodik olarak takip etmelerini önemle rica ederiz. Sorularınız için oidb@adiyaman.edu.tr mail gönderebilirsiniz.

COVID-19 Korona virüsü kapsamında alınacak tedbirler aşağıda verilmiştir. Birimlerimizin bir sonraki emre kadar bu kapsamda hareket etmesini önemle rica ederim.

• Öğrencilerin, üniversite faaliyetleriyle ilgili olmak üzere eğitim öğretim faaliyetleri, akademik değişim programları, sosyal faaliyetler, kültürel geziler, sportif faaliyetleri, müsabaka vb önceden planlanmış olanlar dahil tüm üniversitenin bilgisi ve iznine tabi yurtdışı çıkışları ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.

• Tıp ve diş hekimliği dahil tüm sağlık programları, fen ve mühendislik programları ile ön lisans, lisans düzeyindeki staj, intörnlük ve uygulamalı eğitimlere devam eden öğrenciler de tatil kapsamında olacaktır. 5.Tıpta, diş hekimliğinde ve eczacılıkta uzmanlık öğrencileri hariç tüm lisansüstü öğrenciler de tatil kapsamında değerlendirilecek,

• Tüm öğrencilerin (Türk ve yabancı uyruklu) ve izinli personelin yurt dışına çıktıkları takdirde, dönüşte pandeminin durumuna göre sorun yaşayabilecekleri, uçuşlarının iptal olabileceği, döndüklerinde en az 14 gün eğitime devam edemeyebilecekleri ve başkaca sorunlar yaşayabilecekleri hususunda uyarılması,

• Mevlana veya Erasmus gibi değişim programı kapsamında yurtdışında olup dönecek olan öğrencilerin intibakları hususunda mağduriyet yaşamamaları için tedbirler üniversitemizin yetkili kurullarınca alınacak ve kişi özelinde değerlendirme yapılacaktır.
  • Yurtdışı yabancı dil eğitimi, Mevlana, proje tabanlı Mevlana programları ile ilgili çıkılan çağrılar iptal edilecektir.

• Tıp Fakültesindeki intörnler, gerekli durumlarda, gönüllü olarak talep etmeleri ve üniversitece uygun görülmesi halinde sağlık hizmet sunumunda yer alabilecekler,

• Eğitim-Öğretim faaliyetleri 3 hafta aksayacağından dolayı, ileride tatil edilen gün kadar telafi edileceği öngörülmektedir. Bu kapsamda akademik takvim güncellenip bilgi verilecektir.