Sınavlar
Yarıyıl içinde bir dersin ne kadarına devam etmek zorundayım?
Mazeretim nedeniyle ara sınava giremedim, ne yapmam gerekir?
Mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrenciler mazeretinin bitiminden itibaren en geç beş iş günü içerisinde durumunu belgeleyerek dekanlık/yüksekokul/konservatuvar müdürlüğüne başvurmaları gerekir.
(Değişik: RG-05/01/2016-29584) Yarıyıl içinde iki ara sınav yapılması durumunda öğrenci, bunlardan sadece akademik takvimde belirlenen ara sınavın mazeretine girebilir.
Mazeret sınavı ne zaman yapılır?
Mazeret sınav hakkı tanınan öğrenciler mazeret ara sınav haklarını akademik takvimde gösterilen süre içerisinde dekanlık/yüksekokul müdürlüğünce belirlenen gün, yer ve saatte kullanırlar.
(Değişik: RG-05/01/2016-29584) Yarıyıl içinde iki ara sınav yapılması durumunda öğrenci, bunlardan sadece akademik takvimde belirlenen ara sınavın mazeretine girebilir.
Derse devam etmediğimden dolayı dersten başarısız oldum bütünleme sınavına girebilirmiyim?
Sınav notum CC bütünleme sınavına girebilir miyim?
DC veya DD aldığım bir dersi yeniden aldım, ancak sınavdan daha düşük bir not aldım ne olur?
Tek ders sınavlarında sınav tarihini kim belirler?
Tek ders sınavlarını ne zaman yapılmaktadır?
Tek ders sınavlarından kimler yararlanır?
Tek ders sınavını geçebilmek için kaç almalıyım?
Tek dersten başarısız olanlar tekrar tek ders sınavına girebilir mi?
Kendisi için tek ders sınavı açılan öğrenci bu sınava giremezse ne olur?
Mezuniyet durumundaki öğrenciler için
Sınav Sonuçlarına itiraz süresi ne kadardır?
Ham Başarı Notu nedir, nasıl hesaplanır? 50, 60 sınırları nedir?
Ara sınav/sınavlar, yarıyıl içi çalışmaları ve yarıyıl sonu sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Ham başarı notu, ara sınav/sınavlar ve yarıyıl içi çalışmaları genel not ortalaması olan yarıyıl içi notunun %40’si ile yarıyıl sonu veya bütünleme sınav notunun %60’sinin toplanması sonucu elde edilir. (Bağıl Değerlendirme Yönergesi-Madde 5)
Ham Başarı Notu Alt Sınırı (HBNAS), iki yıllık Meslek Yüksekokulları için 50; dört yıllık Fakülte, Konservatuvar ve Yüksekokullar için 60’tir. Ham Başarı Notu bu değerin altında olan öğrencilere, bağıl notlarına bakılmaksızın “FF” verilir ve bu öğrenciler o dersten doğrudan kalır. Ancak notları Ham Başarı Notu Alt Sınırı (HBNAS) ile Bağıl Değerlendirmeye Katılma Alt Sınırı (İstatistik değerlendirme hesabına katılacak notların Ham Başarı Notu cinsinden alt sınırı olup, 20’dir.) arasında kalan öğrencilerin notları, diğer notlarla birlikte istatistik değerlendirmeye katılır. (Bağıl Değerlendirme Yönergesi-Madde 7)