Tek Ders Sınavı Başvuru Duyurusu

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Tek Ders Sınavları 25 Haziran 2020 tarihinde yapılacaktır. Tek Ders Sınavına Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği kapsamında şartları sağlayan öğrenciler  İlgili Akademik Birimine 24 Haziran 2020 tarihine kadar oidb@adiyaman.edu.tr mail adresine dilekçeyi mail göndererek, posta veya elden dilekçe ile başvuru yapabilirler.

MADDE 21: Tek ders sınavı, 24 üncü maddedeki şartları yerine getirmiş olmak kaydıyla, mezun olmak için en fazla tek dersten başarısız olan öğrencilere açılan sınavdır. Ayrıca, mezun olabilmek için kayıtlı oldukları eğitim-öğretim programındaki tüm derslerden başarılı oldukları halde GNO’ları 2.00’ın altında olması nedeniyle mezun olamayan öğrenciler de GNO’larını yükseltmek amacıyla başarılı oldukları bir dersten bölüm başkanlıklarına dilekçe ile başvurmaları halinde, ilgili kurul kararıyla tek ders sınavına girebilirler. Öğrencinin tek ders sınavına girebilmesi için o dersten yarıyıl sonu sınavlarına girme şartını sağlaması gerekir. Tek ders sınavına girme hakkı elde eden öğrenciler, bu dersten başarılı olana kadar, dersin okutulduğu döneme bakılmadan öğrenim ücretini/katkı payını yatırması halinde güz ve bahar yarıyıllarının yarıyıl sonu bütünleme sınavlarından sonra açılan tek ders sınavlarına girebilirler. Belirlenen sürelerde öğrenim ücretini/katkı payını yatırmayan öğrenciler ise ilgili birimin yönetim kurulu kararı ile öğrenim ücretini/katkı payını sınavdan önce yatırması durumunda tek ders sınavına girebilir. Tek ders sınavında alınan not o dersin başarı notudur. Bitirme çalışması, yönlendirilmiş çalışma gibi uygulama gerektiren derslerden tek ders sınav hakkı tanınmaz. Tek ders başarı notunun belirlenmesinde ara sınav notu dikkate alınmaz. Öğrencinin eksik stajının olması, tek ders sınavına girmesi için engel teşkil etmez.