Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrencilere Ek Sınav Hakkı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, azami süreler kapsamında azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler için alınmamış , başarısız sayılmış veya devamsızlık sebebiyle başarısız sayılmış dersler için  2 ek sınav hakkı tanınmış olup Başvuru tarihleri ve sınav bilgileri aşağıda belirtilmiştir. Sınavlara dair bilgiler ilgili akademik birimlerin web sayfalarından öğrenilecektir.

Başvuru ve Sınav Tarihleri

Başvuru tarihleri  : 15 Kasım 2021-31 Ocak 2022
Başvuru şekli       : Başvurular şahsen başvuru yoluyla yapılacaktır.

Ek sınav başvuru formu için tıklayınız.

Sınav tarihleri   (Sınavların yapılış şekli, tarih ve saatleri ilgili akademik birimlerden öğrenilecektir.)

1. Ek sınavlar :  08-  12 Şubat 2022
2. Ek sınavlar :  22 - 26 Şubat 2022

Azami Öğrenim Süresi Dolan Öğrencilere ilişkin YÖK Yazısı için tıklayınız.

Azami Öğrenim Süresi Dolan Öğrencilere ilişkin YÖK Yazısı için tıklayınız.

2547 Sayılı Kanunun 44. Maddesinin (c) Fıkrası  için tıklayınız.

EK SINAVLAR HAKKINDA

*Ek Sınavdan başarılı olabilmek için 100 puan üzerinden Lisans öğrencilerimizin en az 60 puan, ön lisans öğrencilerimizin en az 50 puan alması gerekir. Sınavda alınan not, o dersin başarı notu yerine geçer.

*Ek sınavlar sonunda, hiç almadığı, devam koşulunu yerine getirmediği ve başarısız dersler de dahil olmak üzere başarısız ders sayısını beşe indiren öğrencilere üç yarıyıl ek süre verilir.

*Ek sınavlar sonunda hiç almadığı ve devam koşulunu yerine getirmediği dersler de dahil olmak üzere, başarısız olduğu ders sayısını beşe indiremeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Daha önce azami süresini dolduran öğrencilere verilen sınav hakkı kapsamında başvuruda bulunan ve sınavlara katılmaya hak kazanan öğrenciler tekrar başvuruda bulunamayacaktır.

Bu duyuru TEBLİĞ niteliğinde olup ayrıca öğrenciye yazılı tebliğ yapılmayacaktır.