Ukrayna'da Öğrenim Gören Öğrencilerin Özel Öğrencilik Başvurularına İlişkin Duyuru

Ukrayna'daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin özel öğrenci olarak Üniversitemize başvuruları incelenmiş olup;

Üniversitemiz Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinde başarı şartı aranan programlar olduğundan ilgili programlara özel öğrenci olarak başvuru yapan öğrencilerin   Ukrayna'daki programa kayıt yapılan yıldaki; ÖSYS/YKS'ye girmiş ve kılavuzda yayımlanan başarı sırasına sahip olmadıkları veya ÖSYS/YKS kılavuzunda bulunan sıralama kuruluşları listelerinde aranan sıralama şartını karşılayan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olmadıklarından Üniversitemiz Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültesi Programlarına özel öğrencilikleri uygun bulunmamıştır.