2022-YKS EK YERLEŞTİRME KAYIT REHBERİ

DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ, ÜNİVERSİTENİZE HOŞ GELDİNİZ...

Üniversitemize 2022 YKS Ek Yerleştirme sonucuna göre yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz e-Devlet https://turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden elektronik kayıt (E-Kayıt) yaptırmalarını önemle tavsiye etmekteyiz.

E-Devlet şifresi bulunmayan adaylar, T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimlik belgeleriyle şahsen PTT şubelerine başvurarak şifrelerini temin edebilirler.

E-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar, 25-28 EYLÜL 2022 tarihleri arasında https://turkiye.gov.tr web adresinde, “e-hizmetler” bölümünde yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altındaki “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden e-Devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirilecektir. E-Devlet üzerinden Üniversitemize kayıt yapan öğrenciler ayrıca herhangi bir belge teslimi YAPMAYACAKLARDIR.

Üniversitemize e-devlet üzerinden kayıt yapamayan öğrenciler kayıtlarını Üniversitemize Şahsen veya Yasal Temsilcisinin  26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Lise Diploması aslı ve fotokopisi, 2 Adet fotoğrafla Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuru yaparak kayıtlarını gerçekleştirebilirler. İlçe Meslek Yüksekokullarına yerleşen öğrenciler kayıtlarını ilgili ilçe MYO'da gerçekleştirebilirler.

*** 2022-2023 GÜZ YARIYILI EĞİTİMİ BAŞLADIĞINDAN KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZ EĞİTİMLERİNE HEMEN BAŞLAYABİLİRLİR.

*** ÖNEMLİ NOT: 2022 YKS EK YERLEŞTİRME İLE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞİP KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZİN GÜZ YARIYILI DERS KAYITLARI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAPILACAKTIR.

ÜNİVERSİTEMİZ SAĞLIK PROGRAMLARINA VE DİĞER PROGRAMLARA (SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEK OKULU ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA PROGRAMI HARİÇ) YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZDEN SAĞLIK RAPORU İSTENMEMEKTEDİR.

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEK OKULU ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA PROGRAMI ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUNUN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

Sağlık Şartları

Madde 18- Özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartların yanı sıra aşağıda belirtilen hususları kapsayacak şekilde, bir hastaneden veya yeterli bir sağlık kuruluşundan alınan “özel güvenlik görevlisi olur” ibarelisağlık raporu istenir.

a)Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak.

1. b) Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkiledebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak.
  2. c) (Değişik:RG-11/9/2011-28051) Göz: Körlük veya gece körlüğü olmamak.
  3. d) Kulak Burun Boğaz(KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasını engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak.