Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrencilere Ek Sınav Hakkı

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERE EK SINAV HAKKI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, azami süreler kapsamında azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler için sadece HİÇ ALINMAYAN, BAŞARISIZ VE DEVAMSIZ dersler için  iki ek sınav hakkı tanınmış olup Başvuru tarihleri ve sınav bilgileri aşağıda belirtilmiştir. Sınavlara dair bilgiler ilgili akademik birimlerin web sayfalarından öğrenilecektir.

Başvuru ve Sınav Tarihleri

Başvuru tarihleri  : 04.09.2023-18.09.2023
Başvuru şekli       : Başvurular şahsen  yapılacaktır.

Ek sınav başvuru formu için tıklayınız.

Sınav tarihleri   (Sınavların yapılış şekli, tarih ve saatleri ilgili akademik birimlerden öğrenilecektir.)

• 1. Ek sınavlar : 25-29 EYLÜL 2023
  • 2. Ek sınavlar : 02-06 EKİM 2023

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 105029 sayılı ve  07.07.2023  tarihli yazısı için tıklayınız

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının  02.09.2022 tarihli yazısı için tıklayınız.

Azami Öğrenim Süresi Dolan Öğrencilere ilişkin YÖK Yazısı için tıklayınız.

Azami Öğrenim Süresi Dolan Öğrencilere ilişkin YÖK Yazısı için tıklayınız.

2547 Sayılı Kanunun 44. Maddesinin (c) Fıkrası  için tıklayınız.

EK SINAVLAR HAKKINDA

*Ek Sınavdan başarılı olabilmek için 100 puan üzerinden Lisans öğrencilerimizin en az 60 puan, ön lisans öğrencilerimizin en az 50 puan alması gerekir. Sınavda alınan not, o dersin başarı notu yerine geçer.

*Ek sınavlar sonunda, hiç almadığı, devam koşulunu yerine getirmediği ve başarısız dersler de dahil olmak üzere başarısız ders sayısını beşe indiren öğrencilere üç yarıyıl ek süre verilir.

*Ek sınavlar sonunda hiç almadığı ve devam koşulunu yerine getirmediği dersler de dahil olmak üzere, başarısız olduğu ders sayısını beşe indiremeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Daha önce azami süresini dolduran öğrencilere verilen sınav hakkı kapsamında başvuruda bulunan ve sınavlara katılmaya hak kazanan öğrenciler tekrar başvuruda bulunamayacaktır.

Bu duyuru TEBLİĞ niteliğinde olup ayrıca öğrenciye yazılı tebliğ yapılmayacaktır.