Kayıt Yenileme / Ders Kayıt Rehberi

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ REHBERİ

Değerli Öğrencilerimiz,

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders kayıt işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla, Ders Kayıt İşlemleri Rehberi hazırlanmış ve hizmetinize sunulmuştur.

Sağlık ve başarı dileklerimizle…

ÖNEMLİ NOT: 2024 YKS İLE ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT YAPAN 1. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DERS KAYITLARI YAPILMIŞTIR. YENİ KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İŞLEM YAPMAYACAKLARDIR.

 Ders Kayıt İşlemleri Takvimi

26 Ağustos 2024-08 Eylül 2024

Kayıt Yenileme, Katkı Payı/Öğrenim Ücretlerinin Yatırılması

26 Ağustos 2024-08 Eylül 2024

Danışman Onayı

16 Eylül 2024- 31 Aralık 2024

Derslerin Başlaması/Sona Ermesi

  DERS SEÇİMİ, DANIŞMAN ONAYI ve KATKI PAYI/ ÖĞRENİM ÜCRETİNİN YATIRILMASI İŞLEMLERİ

 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı ders kayıt ve harç yatırma işlemleri tüm öğrencilerimiz için 26 Ağustos 2024-08 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

 Tüm Öğrencilerimiz öğrenci bilgi sisteminde ders seçimini yaptıktan sonra “Kontrol Et” butonunu kullanarak dersleri kontrol ettikten sonra mutlaka ‘Kesinleştir/Onayla’ butonu ile ders kesinleştirme işlemini tamamlamalıdır.

Ders seçimi yapan öğrencilerin ders kayıtları, danışmanın kontrolü ve onayından sonra kesinleşir. Öğrenciler ders kaydını kesinleştirdikten sonra danışmanları tarafından ders onayının yapılıp yapılmadığını 26 Ağustos 2024-08 Eylül 2024 tarihleri arasında takip etmelidir. Herhangi bir sorun olması halinde ise danışmanlarıyla irtibata geçmelidir.

NOT: Ders Seçimi ve Kayıt Yenileme ile ilgili yapılan her işlem tarih, saat ve kullanıcı bazında kayıt altına alınmaktadır. Bu nedenle tüm sorumluluk kayıt yenileme yapan öğrenciye ve akademik danışmanına aittir.

Dikkat edilmesi gereken Hususlar:

 1- Öğrenciler bir yarıyılda toplam 30 AKTS kadar ders alabilir. Ancak öğrenci başarısız olduğu, hiç alamadığı veya devamsız olduğu dersler için en fazla 40 AKTS toplamı ders alabilir.

2- Kesinleştir butonuna basmadan önce seçtiğiniz dersleri ders kayıttan çıkartabilirsiniz. Seçeceğiniz derslerin sol tarafındaki butona (Çıkar) tıklayarak dönem derslerinizi çıkarabilirsiniz. (Çıkarma sebebi azami 40 akts aşılması, ders çakışması vb)

3- Son sınıf öğrencileri, güz ve bahar dönemlerinde, dördüncü fıkrada belirtilen durumla birlikte bir yarıyılda başarısız, devamsız ve hiç almadığı dersler için alınabilecek 40 AKTS’lik azami kredi limitine ek olarak, dersin AKTS kredi miktarına bakılmaksızın fazladan bir ders alabilirler.

4- Fakülte/yüksekokullarda akademik danışmanın olumlu görüşü ile önceki yarıyıllardaki derslerinden başarısız olmaması ve GNO’sının 3,00 ve üzerinde olması durumunda, öğrenci bulunduğu yarıyılda bir yarıyılda alınmasına müsaade edilen toplam 40 AKTS miktarını aşmayacak şekilde üçüncü yarıyıldan itibaren üst yarıyıldan da ders veya dersleri alabilir.

5- İlgili dönemde almanız gereken tüm dersleri seçtiyseniz Kesinleştir butonuna basınız. Kesinleştir butonuna basmadığınız takdirde ders kaydı işleminiz tamamlanmayacaktır. Bu durumda yoklama çizelgelerinde ve sınav çizelgelerinde isminiz görünmeyecektir.

6- Ders kaydı yapmadı veya onaylanmadı ise “Kesinleştirmedi”, ders kaydını yaptı ise  “Kesinleştirdi” olarak görünür. Kesinleştirme işleminden sonra seçtiğiniz ders kaydı üzerinden herhangi bir değişiklik yapamazsınız. Mutlaka akademik danışmanınız ile görüşüp ders kaydınızı onaylatınız.

7- Ders kayıt işlemlerini tamamlayan tüm öğrencilerimizin 26 Ağustos 2024-08 Eylül 2024 tarihleri arasında kendi sayfalarından danışman onayının yapılıp, yapılmadığını ve ders kaydının doğru olup, olmadığını mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir.  Aksi halde ders kaydında yapılan olası hatalardan öğrenci sorumlu olacaktır. Danışman onayı yapılmayan ders kayıtları geçersiz sayılacaktır.

8- Ders kayıtlarında derslerin çakışması halinde derslerin AKTS’sinin eşit olması koşuluyla çakışan derslerin yerine bu derslerin şubeli olması halinde öncelikle diğer şubelerden, dersin şubesinin olmaması durumunda Üniversitenin herhangi bir bölüm/programından çakışan dersin alınmasına ilgili bölüm başkanlığının önerisi ile fakülte/yüksekokul yönetim kurulları karar verir.

9- Öğrenciler kaldıkları dersleri almak zorundadır.

 

 

                                  

                                                  2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz Eğitim Öğretim Dönemimizde Tüm Öğrencilerimize

Başarılar Dileriz…

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.