Dikey Geçiş Sınav (DGS) Kayıt ve Muafiyet İşlemleri

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTENİZE HOŞGELDİNİZ.

DGS Üniversitemize yerleştirme sonucu yerleşen öğrencilerimiz için e-kayıtlar 02-07 Ekim 2024 tarihleri arasında, şahsen kayıt işlemleri ise 02-09 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden  07 Ekim Pazartesi günü saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Kesin Kayıt İçin İstenecek Belgeler:

Üniversitemize e-devlet üzerinden kayıt yapamayan öğrenciler kayıtlarını Üniversitemize Şahsen veya Yasal Temsilcisinin aşağıda belirtilen belgelerle birlikte 02-09 Ekim 2024 tarihleri arasında başvurarak kayıtlarını gerçekleştirebilirler.

  • Adayın mezun olduğu Üniversiteden aldığı Ön Lisans Diplomasının aslı ve fotokopisi, ya da Mezuniyet Belgesi’nin aslı ve fotokopisi (Ön Lisans diplomasının veya Mezuniyet Belgesinin aslı geri verilecektir.)
  • Fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet)

 

Ders İntibak İşlemleri:

Adıyaman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 14. maddesinin 1. fıkrası gereğince, daha önce öğrenim gördüğü üniversitede iken aldığı ve (CC bakımından) başarılı olduğu derslerden başarılı sayılmak isteyen öğrenciler,  02-15 Ekim 2024 tarihleri arasında yerleştiği ilgili akademik birime muafiyete başvurmaları gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen süreler dışındaki başvurular dikkate alınmaz ve sonraki dönemlerde yeniden intibak talebinde bulunulamaz.

Adıyaman Üniversitesi

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.